TV der bevæger dig

Minkavler: Når uheldet var ude, har vejret været perfekt

Et pelseri ved en minkfarm nær Outrup er stort set brændt ned natten til mandag. Heldige vejrforhold, når uheldet skulle være ude, siger minkavleren.

Under branden var der både kraftige flammer og røgudvikling. Foto: Sydvestjysk Brand

Mandag morgen kan minkavler Peter Nissen stå og se resterne af sit pelseri udbrænde, mens brandvæsenet er i gang med den sidste efterslukning.

- Det er svært at udtale sig det om lige nu. Det vigtigste er, at ingen mennesker eller dyr er kommet noget til, men at det kun er døde ting, det er gået til. Det er i min optik heldigt, siger Peter Nissen, minkavler til TV SYD.

Når nu uheldet er ude, så har vejrforholdene være perfekte.

Peter Nissen, minkavler

Branden udbrød omkring klokken fire natten til mandag, og det var en automatisk brandalarm, der konstaterede branden. Store dele af pelseriets tagkonstruktion er ødelagt, og det samme er cirka halvdelen af hallen.

Mens branden har lavet store ødelæggelser på Peter Nissens pelseri og lagerbygning, så glæder han sig mandag morgen over, at ingen af hans dyr er kommet noget til.

Det vigtigste er, at ingen mennesker eller dyr er kommet noget til, men at det kun er døde ting, det er gået til.

Peter Nissen, minkavler

- Når nu uheldet er ude, så har vejrforholdene være perfekte, siger Peter Nissen. Vinden har nemlig blæst ilden væk fra minkfarmens stalde, mens det også har regnet, og det kan have haft afgørende betydning for de mange mink.

Læs også Kraftig brand på minkfarm

Søren Nissen har endnu ikke noget overblik over, hvor meget skaderne på pelseriet vil koste ham eller hvor mange skind, han har mistet.

- Nu er jeg bare nødt til at holde begge ben på jorden og tænke konstruktivt og fremad, siger Søren Nissen.