TV der bevæger dig

Næste hold på vej til Afghanistan

Det 13. hold soldater til Afghanistan gør sig klar. Nogle af dem skal forbedre sikkerheden for britiske og danske styrker. Andre skal uddanne afghanske soldater.

01:48

Mange af de danske soldater skal være instruktører - men de skal stadig øve sig på, at der kan falde brænde ned.

1 af 2

Holdet har betegnelsen ISAF 13. Det er i disse dage i gang med den afsluttende uddannelse, før opgaven indledes i Afghanistan om godt en måned.

Nye opgaver

ISAF 13 har fået nye opgaver i forhold til de tidligere hold. Soldaterne skal være med til at uddanne afghanske sikkerhedsstyrker ? hæren og politiet. De afghanske sikkerhedsstyrker skal overtage stadig flere operative opgaver, som hidtil har været løst af blandt andre de danske soldater.

Det er derfor en ændret og reduceret styrke, der tager til Afghanistan. Der er kun et ? mod tidligere to ? infanterikompagnier i styrken. Men opgaven vil fortsat være at udbygge sikkerheden i Helmand-provinsen i samarbejde med afghanske og britiske tropper.
 
I dag har de danske soldater og militærpolitiet øvet sig på at kunne lære fra sig.
 
Der er 720 soldater i Afghanistan lige nu. Det antal bliver reduceret til 600, når hold 13 ankommer. Af dem er en større del politi-træningshold og instruktører, som skal lære fra sig frem for at kæmpe.