TV der bevæger dig

Naturfredningsforeningen: Stop kystprojektet i Blåvand

Danmarks Naturfredningsforening råber vagt i gevær over det nye kystprojekt i Blåvand. Kysterne skal holdes frie for byggerier siger de.

Sådan kan Strandparken i Blåvand komme til at se ud fremover. Det er en dårlig idé, hvis man spørger Danmarks Naturfredningsforening i Varde. Foto: Norrøn

Blåvand strand

Blåvand strand

Blåvand strand

Blåvand Foto: TV SYD arkiv

Blåvand

1 af 6

Naturstyrelsen har givet tilladelse til ti projekter i Danmark inden for kystbeskyttelseslinjen. Onsdag blev det offentliggjort at tegnestuen Norrøn har vundet arkitektkonkurrencen om projektet Standparken i Blåvand - et oplevelses- og aktivitetscenter.

Danmarks Naturfredningsforening i Varde er bekymrede for projektet.

-I Danmarks Naturfredningsforening synes vi ikke, at kystprojekterne er en god idé. De kystnære områder er efterhånden de eneste uberørte naturområder vi har tilbage i Danmark. Det er bekymrende, at der er blevet åbnet op for pandoras æske, og det ligner en glidebane, som vi bestemt ikke bifalder, siger Merete Vigen Hansen, formand for Danmarks Naturfredningsforening Varde, til TV SYD.

Hverken Varde Kommune eller lokale virksomhedsejere er bekymrede for projektet. De tror at et sådan aktivitetscenter kun vil have positiv indflydelse på turismen i området.

Tove Wolff Planchef, Varde Kommune

01:19

Hør plancehf ved Varde Kommune fortælle om projekt Strandpark, og hvordan det kommer til at se ud i landskabet ved Blåvand

Luk video

 

 

00:26

Steen Slaikjær, ejer, Hvidbjerg Strand Feriepark synes det her projekt har manglet i Blåvand

Luk video

 

 

Men inden Strandparken overhovedet kan blive en realitet, skal der først laves en lokalplan for området, den skal godkendes i byrådet, og efterfølgende i høring.

Læs mere om kystprojektet i Blåvand.