Nu skal der net over abe-buret i Blåvand

Der skal net over abe-buret i Blåvand Zoo, og den undvegne abe får lov at overleve.

Nu skal der net over abe-anlægget i Blåvand Zoo. Det siger Hans Hestbech, der er en af ejerne af Blåvand Zoo. Han er netop vendt hjem fra en ferie i udlandet, hvor han på afstand har fulgt postyret om den flygtede berber-abe, der på sjette døgn er på udflugt fra Blåvand Zoo.

-  Det er en af vores unge hanner som er på springtur. To af vores hunner var kommet i brunst, og det resulterede i lidt ballade blandt hannerne som lige skal have på plads, hvem som er den lækreste og den stærkeste abe. Det er ganske naturligt i en abeflok, siger Hans Hestbech.

Blåvand Zoos flok af berber-aber lever i et åbent anlæg, hvilket vil sige uden tag. Gæsterne kan gå inde i anlægget hos aberne, hvilket er meget populært, da det er en god måde at opleve dyrene på uden tremmer.

Berber-aberne i Blåvand lever ude hele året rundt, og de har en tyk vinterpels. De har selvfølgelig huse, de kan gå i læ i, men selv i snestorm sidder de tit ude.

- Vi håber, vi kan få ham hjem igen ved at lokke ham med mad. Der er ingen tvivl om, at han gerne vil hjem til hans flok igen. Aflivning bliver sidste udvej, understreger zoo-ejer Hans Hestbech.

Aberne har været anledning til meget postyr, siger Hans Hestbech. Det er ikke første gang, at en af aberne er ude. Det sker faktisk jævnligt, men anlægget er konstrueret således, at de kan oppe ind igen, hvis de hopper ud.

Nu skal der net over anlægget, konkluderer zoo-ejer Hans Hestbech.

- Lad være med at jagte ham eller trænge ham op i en krog. Han er vant til mennesker og er derfor ikke bange for mennesker, men han er på ukendt område, og det kan godt medføre, at han reagerer anderledes, opfordrer Hans Hestbech.