Ny borgmester i Varde: Første mulige afløser har meldt sig på banen

Line Berner melder sig som den første klar til at overtage pladsen som borgmesterkandidat for Venstre i Varde Kommune. Det sker, efter at den siddende borgmester har meddelt, at han ikke genopstiller.

Siddende Venstre-politiker i Varde Byråd, 43-årige Line Berner fra Næsbjerg, er slet ikke i tvivl om, at hun både har stor lyst til og mod på at overtage borgmesterstolen i Varde Kommune ved det kommende kommunalvalg i 2021.

-  Jeg har meget fokus på helheder og dermed økonomien i kommunen. Det hele skal hænge sammen, så vi både har trivsel for den enkelte borger, uanset om det gælder børnefamilier eller ældre borgere i kommunen, men vi skal også have trivsel for erhvervslivet, så de får muligheder for at udvikle deres forretning. Det brænder jeg for, og her tror, at jeg kan gøre en afgørende forskel, siger Line Berner.

Fredag gav medlemmerne i den kommunale vælgerforening 'Næsbjerg-Rousthøje Venstre' Line Berner deres enstemmige opbakning som kandidat til borgmesterposten. Dermed er hun den første i Venstres byrådsgruppe, som har meldt klart ud, at hun ænsker at gå efter borgmesterposten ved valget i 2021. 

Det sker, efter at den siddende borgmester, Erik Buhl, fredag morgen meddelte sin afgang ved næste valg.

Om Line Berner

Line Berner blev valgt ind i Varde Byråd i 2017, og er næstformand for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration samt medlem af Udvalget for Økonomi og Erhverv.  Desuden er hun partiets gruppeformand i byrådet.

Hun er en af de mange Venstre-politikere, der begræder Erik Buhls afgang: 

- Jeg havde virkelig gerne set, at Erik var fortsat, men det vil han ikke, og det har jeg forståelse for. Jeg har lært rigtig meget af Erik og kunne lære endnu mere. Erik har sagt, at han stiller sig til rådighed for den kommende borgmester, og hvis det bliver mig, så tager jeg med glæde imod det tilbud.

Glæder sig til valgkamp

Nu glæder Line Berner sig til det kommende år, hvor hun op til valget i november 2021 skal overbevise vælgerne i Varde Kommune om, at hun er den rette kandidat til posten:

- Jeg skal ud og møde en masse mennesker og så snakke politik. Det bliver rigtigt spændende. For det er ved kommunalvalget, at folk virkelig har mulighed for at få indflydelse på deres hverdag og kan gøre deres meninger gældende. Alle de drøftelser med folk glæder jeg mig rigtig meget til.

Om det bliver Line Berner, som kan sætte sig i borgmesterstolen ved årsskiftet 2021/2022, er dog langt fra afgjort.

Venstres kommende spidskandidat skal vælges blandt de kandidater, der opstilles i Venstres ikke færre end 12 lokale vælgerforeninger i kommunen. Og Venstre i Varde har tradition for, at mange stiller op for at blive partiets spids- og borgmesterkandidat.

En af dem som lige nu overvejer også at gå efter borgmesterposten, er Preben Friis-Hauge, 59 år.

Han blev første gang valgt ind i Varde Byråd i 2007, hvor han er formand for Plan- og Teknikudvalget. Han startede sin kommunalpolitiske karriere i Ølgod Kommune, hvor han var byrådsmedlem fra 1997-2007.

- Jeg er netop valgt som byrådskandidat til det kommende valg af Tistrup Venstre, og i aften stikker de hovederne sammen for at beslutte, om de også vil pege på mig som spidskandidat til borgmesterposten, siger Preben Friis-Hauge. 

Om Preben Friis-Hauge

Når deres beslutning foreligger i aften, og hvis det bliver et ja, så vil Preben Friis- Hauge tænke sig om en ekstra gang:

- Intet er givet i politik, og jeg vil - hvis jeg har min gruppes opbakning til posten - også forhøre mig i de andre kommunale vælgerkredse, om jeg eventuelt også har deres opbakning. Der er mange brikker, der skal falde på plads, før beslutningen kan træffes.

Flere måske på spring

Mandag skriver JydskeVestkysten desuden, at også Peder Foldager overvejer at gå efter at  blive spidskandidat til borgmesteposten for Venstre.

Avisen skriver samtidig, at hverken Connie Høj, Mads Sørensen, Lars Teglgaard eller Tina Agergaard Hansen afviser, at de også er interesserede i at blive Venstres spidskandidater til posten.