TV der bevæger dig

Ny omgang blæst og højvande rammer i weekenden

Fra lørdag aften blæser det atter op ved den jyske vestkyst, og det giver forhøjet vandstand ved Vadehavet.

DMI forventer natten til søndag i Vadehavet mellem 2.0 og 2.5 meter over normal vandstand (DVR). 

Fra lørdag aften og natten til søndag vender blæsten tilbage. Det skyldes kraftige stormlavtryk, der udvikles mellem Island og Skotland.

Det får vinden til at tiltage til kuling, nogle steder hård- eller stormende kuling, med mulighed for vindstød af stormstyrke.

Fronter over Danmark giver også masser af regn. Den kraftige vind fra sydvest og vest vil få vandet til at stige ved Vadehavet.

Læs også Høj vandstand lukkede Tarphagebroen

DMI forventer i Vadehavet forhøjet vandstand på mellem 2.0 og 2.5 meter over normal (DVR). 

Det vil kunne mærkes i havne- og sommerhusområder på Rømø og Fanø. Det vil også endnu en gang oversvømme Tarphagebroen.

- Vi har helt faste procedurer for, hvad der skal sættes i værk med varsler om højvande og stormflod. Vi følger situationen løbende hen over weekenden, siger vagtchef Torben Møller, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Usikkerheden er her fredag formiddag ret stor på vindstyrken, og dermed også på hvor høj vandstanden bliver. Det skyldes at lavtrykkenes dybde og bane er noget usikker. 

- Hvis jeg kigger på prognoserne for vindstødene søndag, kan det blive op til 30 meter i sekundet, hvilket er storm eller stærk storm. Sidste søndag var det op til 35 meter i sekundet, så det er lidt lavere, end det ser ud nu, siger vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Martin Lindberg, fredag morgen til Ritzau.

DMI har derfor et forvarsel ude om vindstød af stormstyrke og forhøjet vandstand fra midnat natten til søndag. Varslingen omfatter både søndag og mandag.

10 og 20 millimeter regn lørdag kan give oversvømmede veje efter den seneste tids megen nedbør. Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Lørdag er der udsigt til 10 og 20 millimeter regn i TV SYDs sendeområde - og det kan også betyde oversvømmede veje efter den seneste tids megen nedbør.

 

Mest sete på tvsyd.dk