Ny rejsevejledning booster sommerhusudlejning

Lørdag klokken 16 trådte nye rejsevejledninger i kraft, hvilket blandt andet betyder, at tyskere kan rejse ind i Danmark uden at skulle i karantæne.

Alle tyske gæster kan nu rejse ind i Danmark uden at gå i karantæne efterfølgende. 

- Nu booker de online, de booker direkte ved os, og førhen skulle vi jo snakke med dem, fordi de var i tvivl, siger Lars Ravnholt, der er bureauchef ved Købmand Hansens Feriehusudlejning i Henne.

Omkring 300 bookinger er tikket ind ved feriehusudlejningen siden fredag, og det glæder Lars Ravnholt. 

- Jeg siger, det er fantastisk. Det er rigtig, rigtig dejligt, at den tvivl, der har været om de tyske gæster, når de kom, om de skulle i karantæne, den har vi ligesom fået fjernet nu. Det kan vi tydeligt mærke, siger han.

Tyskerne er kommet til tasterne og har booket sommerhuse siden fredag, fortæller Lars Ravnholt.
Tyskerne er kommet til tasterne og har booket sommerhuse siden fredag, fortæller Lars Ravnholt.
Foto: Ole Møller, TV SYD

Han fortæller, at omkring 90 procent af gæsterne i sommerhusene i en normal sæson er tyskere. Dem har man ventet på, men nu er der foretaget dobbelt så mange bookinger i forhold til den seneste tid. Det vækker optimisme hos Lars Ravnholt, der spår, at man er godt oppe i omdrejninger om 14 dage, når tyskernes sommerferie begynder.

- Vi kommer til at opleve en sæson, som strækker sig med travlhed helt hen til oktober måned. Vi kommer ikke til at hente det hjem, vi har tabt, men nu er vi i gang, og det er helt fantastisk, siger han.