Nytænkende skole uden klasselokaler åbner i Varde

Onsdag slår Frelloskolen i Varde dørene op for 900 elever, og det specielle ved den nye skole er, at den ikke har klasselokaler.

900 elever har i dag første skoledag, når en ny skole, Frelloskolen, i Varde slår dørene op for første gang.

De nye elever bliver fordelt over 0. til 9. klassetrin, og eleverne kommer både fra Brorsonskolen og Sct. Jacobi Skolen i Varde. Og det, som er helt specielt ved Frelloskolen er, at skolen ingen klasselokaler har. 

Ifølge Varde Kommune er visionen bag Frelloskolen at skabe et moderne læringsunivers med fysiske rammer, der lægger op til en skoledag med bevægelse, faglig og personlig udvikling. Skolen vil sætte nye standarder for, hvordan en moderne skole kan se ud og har erstattet de faste klasselokaler med faglaboratorier. 

Skoleleder Morten Møller Jensen foran drivhuset med skolehaven
Skoleleder Morten Møller Jensen foran drivhuset med skolehaven
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Frelloskolens navn stammer fra den berømte maler og illustrator Otto Frello. Han blev født i 1924 i Outrup, nord for Varde. Flere af Otto Frellos mest berømte værker er fortolket på Frelloskolen, hvor blandt andet værket "Den Blå Kugle" lægger navn til skolens runde geografilokale. 

På skolen bliver der også lavet en skolehave, hvor eleverne kan lære det at så, dyrke, høste, tilberede og spise grøntsager. Rundt om skolen bliver der også skabt en skov, som bliver døbt efter Frelloskolen, som er inspireret af den vestjyske natur, og bliver beplantet med forskellige træsorter ud fra Skov- og Naturstyrelsens anbefalinger.

Skolen har også "Det Gyldne Rum", som er et multifunktionelt rum, hvor fritstående elementer kan rykkes og danne mødelokaler, men også ændres, så der bliver plads til større arrangementer som koncerter og musicals.

Eleverne har ikke et fast klasselokale, men de har et lille skab
Eleverne har ikke et fast klasselokale, men de har et lille skab