Okser skal markedsføre by

Oksbøl har en særlig historie med okser i hovedrollen. Nu vil byen markedsføre sig for fremtiden gennem fortiden

Tre skupturer er på vej til Oksbøl ved Varde. De står lige nu på en gårdsplads nær kunstnerens hjem og rager med deres højde på 3 meter godt op. Det er Marianne Seidenfaden fra Mørkøv, der har lavet dem i fladjern. De skal stilles op ved indfaldsvejen Strandvejen-Blåvandvej for at gøre opmærksom på byen, der ofte blive overset af turisterne på vejen til og fra vestkysten.

- Det skulle gerne være sådan, at folk tænker "Hov, der må være nogen spændende i den der by", siger konservativt byrådsmedlem og Oksbøl-borger Erhardt Juul til TV SYD,

I 1400-1500-tallet var der en havn på Skallingen, hvor kreaturer blev udskibet. Dengang kom kreaturerne  igennem Oksbøl. Det satte sit tydelige præg på byen dengang.

Udgiften på 350.000 kr. til de tre okser er godt givet ud, mener Erhardt Juul.

- Selv om det går udmærket i Oksbøl, så skal vi hele tiden arbejde for at få nye familie til byen. Vi mærker jo også som så mange andre steder, at de små forretninger lukker, så det er vigtigt at øre opmærksom på os selv, siger Erhardt Juul.

 

Legepladsen er en lille historie om Oksbøls fortid. 
Legepladsen er en lille historie om Oksbøls fortid. 

 

Oksbøl har også fået en lille legeplads med en okse og en kalv som legeredskaber. Den 3. oktober var der oksefest i idrætshallen med 800 deltagere.  Det bliver fortidens historie om oksen, der skal være med til at løfte Oksbøl ind i fremtiden.