På vej mod rekord-udlejning

Flot vejr, fornuftige priser og gunstig tysk ferie skærper interessen hos tyske turister for at leje feriehus. Men også flere danskere vælger at holde ferie i dansk sommerhus.

Efter flere sløje år er der igen kommet høj fart på udlejningen af de danske feriehuse, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Udlejningsbureauerne har haft så travlt, at udlejningen kan komme tæt på eller endda overgå rekordåret i 2007, hvis den nuværende udvikling fortsætter. Både danskere og tyskere vælger i stigende grad at holde ferie i et dansk sommerhus eller feriebolig.

Opturen er tiltrængt efter fem år med tilbagegang eller stagnation.

- 2014 kan blive det bedste år for feriehusudlejning nogensinde, siger Kaj Frederiksen, adm. Direktør i Sol & Strand til avisen. Vi har mere travlt end i flere år, og med det nuværende tempo kan vi nærme os eller slå rekorden. Vi har allerede fået markant flere reservationer, så der er lagt en solid bund.

- Juli bliver imidlertid afgørende, da det er den absolutte højsæson, tilføjer Kaj Frederiksen, der også er formand for Feriehusudlejernes Brancheforening.

Ifølge de officielle tal fra Danmarks Statistik steg udlejningen i første kvartal med syv procent.

Men i den seneste måned har flere bureauer haft usædvanlig travlt. Det gælder eksempelvis Novasol, som er den største udbyder af sommerhuse i Danmark, skriver Jyllands-Posten.

Der angives flere årsager til, at mange danskere og tyskere i år foretrækker at holde ferie i et lejet sommerhus: Højsommeren var usædvanlig varm og tør sidste år, så mange gæster fik en god oplevelse i det danske ferieland.

Og de har spredt budskabet om den gode oplevelse de har haft.

- Samtidig har det været en varm og mild forsæson. Sidste år var der sne på Bornholm i påsken, men det var fint vejr i år. Det skærper interessen for at tage i sommerhus, siger Kaj Frederiksen.