TV der bevæger dig

COVID-19

Politiet: Kun få overtræder coronaregler

De to lokale politikredse har kun uddelt ganske få bøder for overtrædelser af forsamlingsforbuddet.

Flere end 300 gange har politiet i TV SYDs område vejledt borgere og virksomheder om at respektere og overholde regeringens regler og retningslinjer. Foto: Nicklas Møller Dannemarre Palner, TV SYD

Politidirektør Jørgen Meyer, Syd- og Sønderjyllands Politi. Foto: Nicklas Møller Dannemarre Palner, TV SYD

1 af 2

Flere end 300 gange har politiet i TV SYDs område vejledt borgere og virksomheder om at respektere og overholde regeringens regler og retningslinjer - men det har kun været nødvendigt at uddele sigtelser og bødekrav i fem tilfælde i de to politikredse tilsammen.

Nattelivet er ikke eksisterende i denne tid, og det giver politiet nogle rolige nætter.

- Vi har heller ikke i nat haft brug for andet end vejledninger. Vi får henvendelser fra borgere om mulige overtrædelser - men det har ikke været tilfældet, når vores folk i marken har undersøgt omstændighederne, siger vagtchef Jørn Bystrup,Sydøstjyllands Politi, til TV SYD tidligt lørdag morgen.

Fem sigtelser i to politikredse

Siden den 18. marts, hvor forsamlingsforbuddet blev indført, har de to politikredse rejst sigtelser og fremsat bødekrav i fem tilfælde

Sydøstjyllands Politi: En frisør i Horsens og en vandpibecafé i Vejle (ejer og kunder) er sigtet for at holde ulovligt åben.

Syd- og Sønderjyllands Politi: Fem personer i Haderslev er i forbindelse med den samme hændelse blevet siget for at overtræde forsamlingsforbuddet. Hændelsen fandt sted onsdag aften, hvor de fem var en del af en gruppe på 15-20 personer, der opholdt sig på et udendørsområde i Varbergparken.

En værtshusejer i Varde Kommune er blevet sigtet for at holde sit værtshus åbent. 
Ejeren af en neglesalon i Esbjerg er også blevet sigtet for at holde åbent i strid med reglerne.

. Det er en stor omvæltning i vores dagligdag, at vi skal forsøge at holde os mest muligt inden døre for at undgå at sprede coronavirus, og at vi ikke kan handle ind og gå på café med familie og venner, siger politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politidirektør Jørgen Meyer, Syd- og Sønderjyllands Politi. Foto: Nicklas Møller Dannemarre Palner, TV SYD

Han opfordrer alle til at fortsætte de gode takter – også selvom foråret melder sig, og det snart er påske, hvor der er tradition for at mødes. 

- Fortsæt med at overholde reglerne - og hvis det ikke sker, så er vi klar til at dele flere bøder ud, siger politidirektør Jørgen Meyer, Syd- og Sønderjyllands Politi, til TV SYD.

Mest sete på tvsyd.dk