TV der bevæger dig

Politisk studehandel om juletræer

Varde Kommune har slået en noget for noget-handel af med en borger, men det er ikke alle i byråddet, der er tilfredse med den beslutning, politisk studehandel bliver det kaldt.

På marken her er der givet dispensation til at plante juletræer Foto: Pia Thordsen, TV SYD

- Vi er betænkelige ved at gå ind i sådan en studehandel, hvor man bliver tvunget til at vælge mellem to onder, sådan siger Niels Christiansen (K), efter han igår stemte imod en ansøgning om at give lov til at plante 12 hektar juletræer ved Varde Ådal.

Jeg kalder det en god handel

Preben Friis-Hauge

Egentlig er han godt tilfreds med, at der ikke bliver plantet energipil, men han ikke er tilfreds med måden, aftalen er kommet i stand på. Anderledes ser Preben Friis-Hauge (V) på det.

- Han har givet os et tilbud, og tilbuddet går ud på, at vi kan undgå at få energipil i 12 hektar af vores ådal  tættest på åen, og det synes jeg er et rigtig godt tilbud, siger Preben Friis-Hauge.

Sagen kort:

En borger i Varde Kommune ejer to områder, ét hvor han ikke må plante juletræer, og et hvor han må plante energipil.
Borgeren indsendte en ansøgning og bad om lov til at plante juletræer på det område, hvor han ikke måtte - borgeren var samtidig villig til ikke at plante energipil på det område, hvor han godt måtte, hvis han derimod fik lov til at plante juletræerne.
Sagen er, at politikkerne i kommunen helst så, at der ikke blev plantet energipil, fordi pilen ikke er specielt pæn.

Og nu mener kritikkere, at ser ud som om, at man kan presse kommunen til at give borgere dispensation, hvis man presser dem.

- Borgerne skal gerne kunne forvente, at kommunen bruger saglige asrgumenter i afgørelsen – og hvis der ligger en antalelse om at man er presset, er det er ikke sagligt og så bliver borgerne ikke stillet ens, siger Niels Christiansen.

 

Mest sete på tvsyd.dk