TV der bevæger dig

Polsk tyvebande anholdt

Politiet har opklaret 70 indbrudssager i sommerhusene langs Vestkysten fra Blåvand til Hvide Sande. Polsk bande stod bag.

Lokalpolitiet i Varde oplevede i de første måneder af 2015 en voldsom stigning i antallet af indbrud i sommerhusene langs vestkysten.

Indbruddene gik ud over især tyske turister og skete som regel i dagtimerne, mens beboerne i husene var væk fra dem.

Et vakst vidne bragte i midlertidig politiet på sporet. Derefter kunne Udlændingekontrolafdelingen i Padborg og lokalpolitiet i Varde anholde to polske mænd og en polsk kvinde på henholdsvis 32, 30 og 27 år.

De blev mandag den 30. marts stoppet af Udlændingekontrolafdelingen i en bil på motorvejen ved Aabenraa på vej mod grænsen. Stuvet af vejen i tasker i bilens bagagerum viste der sig at være et stort antal Ipads, mobiltelefoner, Playstations, digitale kameraer og andre ting. De tre anholdte blev varetægtsfængslet ved retten i Esbjerg.

Det viste sig, at der i bilen var tyvekoster fra 20 indbrud forøvet fra Hvide Sande i nord til Blåvand i syd.

Den senere efterforskning hos lokalpolitiet i Varde har ført til opklaring af i alt 70 indbrud i sommerhusene i det nævnte område til en samlet værdi af ca. 600.000 kr.

Der er nu i alt sigtet fire polske statsborgere i sagen, og de to polske mænd på 30 og 32 år er stadig varetægtsfængslet.

Samtidig har Syd- og Sønderjyllands Politi konstateret, at de mange dagindbrud i sommerhusområderne helt er stoppet.

Sagen er nu overgivet til anklagemyndigheden med henblik på rejsning af tiltale.

70 indbrud i sommerhuse m. udbytte for 600.000 kr. betragtes som opklaret #politidk http://t.co/QbJcd644jH pic.twitter.com/mfqiLnam9b

— Sydjyllands Politi (@SjylPoliti) June 26, 2015

Mest sete på tvsyd.dk