Populær strandby rider på bølge af succes

Populært museum, bookede sommerhuse og køer i butikkerne. Det har været en god sæson i Blåvand, og turistchef forventer endnu et rekordår.

Det går godt i Blåvand. Rigtig godt. Campingpladserne er fuldt belagt, og det nye Hvidbjerg Strandhotel melder udsolgt den første måned. Restauranterne er fyldte, ved isbutikkerne står folk i kø og bilerne valfarter til det nye Tirpitz.

-Den er en af de vildeste sæsoner, vi nogensinde har haft. Sidste år var et rekordår, men jeg tror, det bliver endnu vildere i år. Jeg glæder mig til at se, hvordan august bliver, siger Colin Seymor, der er turistchef i Varde, til TV SYD.

I første klitrække ligger det splinternye Hvidbjerg Strandhotel med plads til 245 gæster. Det bød velkommen til sine første gæster 8. juli og har siden haft alt booket. Hotellet har kostet knap 80 millioner kroner, men ejeren stoler på, at turisterne fortsat vil strømme til området. 

-Vi tror rigtig meget på Blåvand, og vi forventer at være her mange år endnu. Så det er en langsigtet investering, siger Steen Slaikjær, der sammen med sin søster ejer Hvidbjerg Strandhotel, til TV SYD.

Sidste år var et rekordår for Blåvand, og antallet af overnattende gæster i Varde Kommune nåede næsten op på fire millioner. Men i år forventer turistchefen at slå den rekord. 

-Vi kommer op over fire millioner overnatninger i år. Og målet frem mod 2025 er at nå op på fem millioner i Varde Kommune, siger han.