Prins Joachim gæster Oksbøl og kampvogns-konkurrence

Prins Joachim overværer torsdag finalen i Nordic Tank Challenge (NTC), som er en international kampvognskonkurrence, på finaledagen i Oksbøl.

Nordic Tank Challenge (NTC) er en international kampvognskonkurrence. Formålet er at finde den bedste kampvognsbesætning, og der dystes over flere dage. Igennem årene er antallet af deltagerlande steget. I år deltager 10 udenlandske besætninger fordelt på fem nationer. Store militære nationer som USA og Canada deltager. 

Hver nation deltager med to kampvognsbesætninger, og der vil blive konkurreret i grundlæggende discipliner som skydning, førstehjælp, kampvognssimulator, observationstjeneste og meget andet. Jydske Dragonregiment står for konkurrencen.

Nordic Tank Challenge (NTC) er en forholdsvis ny international kampvognskonkurrence, som startede i det små for fire år siden. Formålet er at finde den bedste kampvognsbesætning, og der dystes over flere dage. Siden starten for fire år siden, er interessen blevet større og større blandt kampvognsfolket verden over. 

Danmark er forsvarende mestre.

Torsdag vil Prins Joachim se skarpskydningen, som foregår i skydeterrænet Oksbøl og er konkurrencens finale.

Prins Joachim besøgte også sidste år konkurrencen i Holstebro i forbindelse med de indledende runder. Prins Joachim er selv uddannet på kampvogn, og er meget interesseret i Nordic Tank Challenge, som er den eneste internationale kampvognskonkurrence i Danmark.