TV der bevæger dig

Prinsesse kaster glans over Vadehavsfestival

Onsdag aften går startsskuddet til årets Vadehavsfestival. Prinsesse Marie åbner festivalen, der hylder den helt særlige natur, der er i området.

00:43

Prinsesse Marie skyder gang i årets Vadehavsfestival. Derudover deltager kulturminister Bertel Haarder og regionsrådsformad Stephanie Lose ved åbningen af festivalen. Foto: Steen Brogaard

Kunstnere fra hele verden udstiller ved Vadehavsfestival 2016. Foto: Claes Adel, TV SYD

Det bliver ikke kun i Blåvand, man kan opleve kulturtilbud. Der er en lang række af arrangementer langs hele vadehavskysten, som løber fra Tønder i syd til Blåvandshuk i nord. Foto: Claes Adel, TV SYD

1 af 3

De sidste dage har der været travlt ude i området ved Blåvandshuk Fyr. For i aften skal Vadehavsfestivalen officielt indvies, og der kommer fornemme gæster til Danmarks vestligste punkt.

Kunstnere fra hele verden udstiller ved Vadehavsfestival 2016. Foto: Claes Adel, TV SYD

Ud over Prinsesse Marie, så deltager også kulturminister Bertel Haarder og regionsrådsformad Stephanie Lose ved åbningen af festivalen, som hylder den særlige vadehavs natur.

Kunstnere fra hele verden udstiller deres værker over en strækning på en kilometer her på og omkring stranden ved Blåvandshuk Fyr, og de kommer alle fra lande og områder, som også har vadehav.

Anne Mette Laursen, Projektleder, Watten Tide, Vadehavsfestival

Ude i Blåvand glæder de sig. Projektleder ved Watten Tide, Anne Mette Laursen har set frem til dagen i dag, hvor publikum blandt andet får mulighed for at opleve kunstudstillingen Wadden Tide ved Blåvandshuk Fyr, og som arrangørerne håber bliver er en af de store attraktioner.

-Kunstnere fra hele verden udstiller deres værker over en strækning på en kilometer her på og omkring stranden ved Blåvandshuk Fyr, og de kommer alle fra lande og områder, som også har vadehav, fortæller Anne Mette Laursen, og fortsætter:

-Det helt særlige ved deres kunst er, at de forstår at tænke i store dimensioner, så det passer til området her.

Det er ikke kun i Blåvand, man i de kommenede dage kan opleve kulturtilbud. Der er en lang række af arrangementer langs hele vadehavskysten, som løber fra Tønder i syd til Blåvandshuk i nord.

 

Læs også Vadehavsfestival: Her er tre anderledes kunstudstillinger

 

Kunstnere fra hele verden udstiller ved Vadehavsfestival 2016. Foto: Claes Adel, TV SYD

Se hele Vadehavsfestivalens program her

Mest sete på tvsyd.dk