Privathospital mister patienter

Det private Hjerte Center Varde står nu til at miste størstedelen af sine kunder.

På et møde i morgen i et udvalg under Region Syddanmark skal politikerne behandle en indstilling om at droppe samarbejdet med det private hjertecenter og i stedet sende samtlige regionens hjertepatienter til Universitetshospitalet i Odense, skriver JydskeVestkysten onsdag.

Allerede nu tegner der sig et klart flertal for at følge indstillingen, og det kan betyde dødsstødet til hjerteoperationer på Hjerte Center Varde, som ellers er i fuld gang med at bygge ud for omkring 100 millioner kroner.

Af de omkring 230 hjerteoperationer der sidste år blev udført i Varde, var de 199 således for Region Syddanmark.

Ingen vej udenom

Ifølge Stephanie Lose (V), formand for udvalget for gennemførelse af ny sygehusstruktur, er der ingen vej udenom. Blåstemplingen til både Hjerte Center Varde og Odense Universitetshospital er nemlig givet under forudsætning af, at de årligt udfører mindst 750 hjerteoperationer, og det antal er man langt fra begge steder.

- Hvis ikke kravet fra Sundhedsstyrelsen bliver lempet, har vi intet andet valg end at stoppe samarbejdet med Hjerte Center Varde og samle alle operationerne i Odense, for som region er vi forpligtet til at sikre operationerne på vores universitetshospital, siger Stephanie Lose.

Hjerte Center Vardes cheflæge Ricardo Sanchez kalder meldingen fra Region Syddanmark "meget alvorlig", da aftalen, siden den blev lavet med det gamle Ribe Amt i 1997, har udgjort centrets eksistensgrundlag.

- Nu afventer vi situationen, men hvis regionen dropper os, må vi indrette os på en anden måde og se, om vi kan finde patienter andre steder, eksempelvis i Norge og Sverige, siger han.

Privathospitaket har fået Sundhedsstyrelsens blå stempel til fortsat at udføre kompliceret hjertekirurgi,