Protest imod nye ferieboliger

Der er masser af ideer på tegnebrættet, når den nye Blåvand Strandpark skal sættes i gang. Men ikke alle deler begejstringen for de nye byggerier.

- Jeg synes det er rigtig ærgerligt.

Sådan siger Connie Verndrup, der har sommerhus i Blåvand. Hun har været i kystbyen ved Varde siden midten af halvfjerserne og har dermed også set den store udvikling af byen. En udvikling, som hun har det helt fint med. Indtil nu.

Regeringen har ekstraordinært godkendt, at der kan bygges kystprojekter inden for strandbeskyttelseslinjen flere steder i Danmark - heriblandt også Blåvand. Og her er ideerne mange. Fra strandpromenade og vandlegeplads til kajaksejlads og ferieboliger.

Se hele indslaget om kritikken af det nye byggeprojekt her.

Og netop det sidste skaber debat blandt sommerhusejerne. Blandt andet er der tale om at bygge 50 ferieboliger ved stranden mellem Blåvand by og Blåvand Fyr - blandt de lokale kendt som Hafnia-grunden.  

- Der er meget bebyggelse herude, og hvis vi ikke har et sted, hvor vi kan gå gode ture, se langt og mærke blæsten, så forsvinder grundlaget, for at det er rart at være herude, siger Connie Verndrup til TV SYD.

Borgmesteren i Varde Kommune lytter til protesterne, men han er overbevist om, at 50 ferieboliger ved strandkanten er en god idé.

- Vi oplever en vækst i turismen, og derfor skal der være noget at byde ind med. Vi har en fantastisk natur, og vi mener, at der er en god balancegang i projektet imellem dét, at komme ud og se den ubrudte natur og på samme tid have et sted at bo i nærheden, siger Erik Buhl (V) til TV SYD.

Men Connie Verndrup er ikke enig. Hun har kun en enkelt opfordring:

- Hold fingrene fra det.

Hør hvad Erhvervs- og Vækstminister Troels lund Poulsen, Venstre, svarede i TV SYD torsdag aften:

Torsdag aften svarede Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen, (V), på kritikken.