Rekordfå mister livet i drukneulykker

Markant færre omkommer i drukneulykker i Syd- og Sønderjylland. Forklaringen kan være, at livredderne er blevet bedre til at sprede viden.

I søndags afværgede TrygFondens livreddere det, der kunne være blevet en drukneulykke. Tre udenlandske piger var i nød på Hvidbjerg Strand, da de ikke kunne svømme.

Det sker heldigvis sjældnere, at folk omkommer ved drukneulykker i Syd- og Sønderjylland. Trygfonden har netop offentliggjort de nyeste tal over drukneulykker. De nyeste tal er fra 2015, og det år var der tre personer i Syd- og Sønderjylland, der druknede. De to forrige år mistede 11 personer livet i drukneulykker.

quote

Det kan være, vi er blevet bedre til at oplyse om kyster og forhold, når vi står på stranden og gennem sociale medier og reklamer.

Peter Birk Nielsen, livredder. 

- Der kan være mange forklaringer. Det kan være, vi er blevet bedre til at oplyse om kyster og forhold, når vi står på stranden og gennem sociale medier og reklamer, siger livredder Peter Birk Nielsen.

I 2015 omkom i alt 34 mennesker ved drukning i Danmark. Det er det laveste antal, siden man begyndte at registrere drukneulykker i 1970. 

Livredder: Lær stranden at kende 

Peter Birk Nielsens råd til strandgæster er, at man skal orientere sig på stranden, så man lærer den at kende. Man skal kigge på flagene og læse skiltene på stranden, der fortæller noget om forholdene.

I dag var det gule flag hejst ved Hvidbjerg Strand, da der var fralandsvind.

- Sådan en dag som i dag er der lidt fralandsvind, så det skal man være opmærksom på. Hvis man har et badedyr eller en lille gummibåd med, så skal man tænke sig om en ekstra gang, før man sætter den i havet, siger livredder Peter Birk Nielsen.

Hvis man er i tvivl om forholdene ved stranden, er man altid velkommen til at få en snak med livredderne.

- Vi vil rigtig gerne snakke med strandgæsterne, for det er en vigtig del af vores arbejde at oplyse om den lokale strand og de lokale forhold, siger Peter Birk Nielsen. 

Drukneulykker i Syd- og Sønderjylland 2007-2015.
Drukneulykker i Syd- og Sønderjylland 2007-2015.
Foto: TrygFonden