Rift om sommerhuse langs Vestkysten langt ind i efteråret

Efterårsferien går på hæld, og der har i den grad været rift om sommerhusene på Vestkysten i år. 

Uge 42 er altid en attraktiv ferieuge at leje sommerhus i, og derfor har Feriepartner Blåvand som regel udsolgt i denne uge. Men i år har der været ekstra meget pres på at få fat i et sommerhus.

- Jeg tror slet ikke, der ville have været et loft i år på, hvor mange huse vi kunne have lejet ud her i uge 42 - men faktisk også i uge 41 og 43. Vi kunne sagtens have solgt mindst det dobbelte, siger Morten Høst, der er indehaver af Feriepartner Blåvand.

quote

Normalvis plejer vi ikke at have fuld belægning fra august og frem til uge 42, men det har vi haft i år. Og det fortsætter også lidt ind i november.

Morten Høst, indehaver, Feriepartner Blåvand 

I tidligere år har det været muligt at finde et ledigt sommerhus op til en uge før skolernes efterårsferie og forholdsvis let at finde et ledigt sommerhus i ugerne op til og lige efter, men sådan er det ikke i år, og det har nogle kunder haft svært ved at forstå.:

- De sidste fire uger har vi haft kunder, der har ringet og spurgt, om vi havde et sommerhus til leje, og hvorfor vi ikke har det, men vi har jo desværre har måttet skuffe dem og fortælle, at de er blevet solgt for lang tid siden, fortæller Morten Høst. 

Og det er ikke kun uge 42, der har trukket sommerhusgæster vestpå i år. Hos Blåvand Feriepartner og andre sommerhusudlejere på både Fanø og Rømø, som TV SYD har haft kontakt til, oplyser de, at der har været pres på hele efteråret - helt fra skolerens sommerferie og til nu.  

- Efterårssæsonen i år er blevet solgt vanvittigt hurtigt og også blevet udsolgt. Normalvis plejer vi ikke at have fuld belægning fra august og frem til uge 42, men det har vi haft i år. Og det fortsætter også lidt ind i november, forklarer Morten Høst.

Ifølge ham er det både tyskere, men i stigende grad også danskere, som i år lægger beslag på de lejede sommerhuse langt ind i efteråret.