TV der bevæger dig

Rygsæk med kokain fundet ved Blåvand

En større mængde narko er fundet på stranden ved Blåvand på den jyske vestkyst.

Ravsamlere har fundet mere narko på vestkysten. (Arkivfoto).

En ravsamler har fundet en rygsæk med 19 pakker narkotika, formentlig kokain, på stranden ved Skallingen på den jyske vestkyst. Fundet skete 2. februar, og 16 af pakkerne var helt fyldt og vejede omkring et kilo, skriver jv.dk.

Efterforskningsleder Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter over for jv.dk fundet, men vil ikke kommentere typen af narkotika og mængden på grund af efterforskningen.

Tidligere i februar fandt tyske turister en betydelig mængde narkotika - formentlig også kokain - på stranden på Fanø. Ifølge jv.dk drejer det sig om 70 til 80 kilo kokain til en værdi af flere millioner kroner.

Flere steder

Syd- og Sønderjyllands Politi har ikke tidligere set så store mængder drevet i land, og efterforskningslederen oplyser, at der også er fundet mere narko end de to steder kendt i offentligheden.

- Vi vil ikke gå ud med, hvor meget vi har fundet, men det er en betydelig mængde, og vi har ikke tidligere set så store mængder drive i land, fortalte Hans Roost tidligere til Ritzau.

Det sker en til to gange om året, at der skyller narkotika op på stranden i Syd- og Sønderjyllands politikreds.

Narkoen kan ende på stranden, hvis smuglere bliver overrasket af en kontrol og vælger at smide stofferne over bord.

På grund af strøm og vind kan narkoen komme langvejs fra, og politiet har derfor underrettet Europol, det europæiske politisamarbejde, om fundet.