Økologi, biodynamisk landbrug og god mad.
Det er nøgleordene ved Filsø Fødevarefestival 2017, der løb af stablen i dag og varer weekenden ud.
Mere end 100 udstillere er troppet op til den gastronomiske fejring ved Filsø, Danmarks næststørste sø.
I dag var første dag, men du kan også nå at være med i morgen. Og ifølge Jimi Kristensen, der sammen med sin kone Sisse Hansen arrangerer festivalen, kan du godt glæde dig.
- Det forløb som det skulle i dag. Vi har haft 5200 besøgende, hvilke er rigtig godt, siger Jimi Kristensen til TV SYD.
Det er første gang festivalen har ligget en lørdag – de andre år fandt arrangementet sted om søndagen og mandagen. Men der er en god grund til, at de har lavet om på det.
- Vi oplevede før, at der ikke kom så mange turister mandag. Langt de fleste kom søndag, så nu lægger vi festivalen på weekenddagene i stedet som et slags eksperiment. Vi regner med, at der kommer endnu flere i morgen end der gjorde i dag, siger Jimi Kristensen.
Det er femte gang Filsø Fødevarefestival finder sted.