Så for Filsø: Fødevarefestival er tilbage

Filsø Fødevarefestival løb af stablen i dag for femte år i streg. I år forsøger arrangørerne med andre ugedage for at maksimere antallet af besøgende.

Økologi, biodynamisk landbrug og god mad.

Det er nøgleordene ved Filsø Fødevarefestival 2017, der løb af stablen i dag og varer weekenden ud.

Mere end 100 udstillere er troppet op til den gastronomiske fejring ved Filsø, Danmarks næststørste sø.

I dag var første dag, men du kan også nå at være med i morgen. Og ifølge Jimi Kristensen, der sammen med sin kone Sisse Hansen arrangerer festivalen, kan du godt glæde dig.

- Det forløb som det skulle i dag. Vi har haft 5200 besøgende, hvilke er rigtig godt, siger Jimi Kristensen til TV SYD.

Det er første gang festivalen har ligget en lørdag – de andre år fandt arrangementet sted om søndagen og mandagen. Men der er en god grund til, at de har lavet om på det.

- Vi oplevede før, at der ikke kom så mange turister mandag. Langt de fleste kom søndag, så nu lægger vi festivalen på weekenddagene i stedet som et slags eksperiment. Vi regner med, at der kommer endnu flere i morgen end der gjorde i dag, siger Jimi Kristensen.  

Det er femte gang Filsø Fødevarefestival finder sted.