Sea Worker har 150.000 liter olie ombord

Der er ikke sluppet olie eller andre miljøfarlige væsker ud fra det forliste Sea Worker, der ligger på siden to kilometer ude i Vesterhavet ved Nymindegab.

A2SEA i Fredericia, der ejer Sea Worker, følger nøje miljø-situationen efter nattens kæntring.

Sea Worker har 150 kubikmeter let fuelolieolie ombord, oplyser A2SEA til TV SYD.

Omregnet er det 150.000 liter - men mængden er beskeden, når der er tale om skibsdrift.

Olien anvendes til el-produktion til de maskiner, der bruges af Sea Workers mandskab under opførelsen af havvindmølleparker. Miljømæssigt ville konsekvennserne være større, hvis der var tale om svær fuel.

- Lige nu koncentrerer vi al vores opmærksomhed på miljøsituationen - og glæder os over, at der ikke er sket udslip. Vi har kortvarigt haft folk ombord på Sea Worker efter grundstødningen i sidste uge. De fik heldigvis lukket af for tanke og lignende inden nattens kæntring, siger Jens Frederik Hansen, adm. direktør, A2SEA i Fredericia til TV SYD.

Når miljø-situationen er under kontrol, begynder planlægningen af bjærgningen af det store fartøj, der er 55,5 meter lang og 33 meter bred og har et areal på 750 kvadratmeter.

- Det er en større opgave, der venter os - og det er alt for tidligt, at sige, hvornår vi kan gennemføre en egentlig bjærgning, siger Jens Frederik Hansen, adm. direktør, A2SEA i Fredericia til TV SYD.

Sea Worker har siden natten til onsdag i sidste uge været forladt af sin 15 mand store besætning efter,  at fartøjet rev sig løs under sejlads fra Frederikshavn til Esbjerg. Sea Worker blev trukket af slæbebåd, og kablet mellem de to fartøjer sprang i blæst og hårdt vejr. Alle mand ombord blev reddet i en dramatisk natlig redningsaktion.