TV der bevæger dig

Servicehunden løfter og logrer

Hvad enten det er en dør, der skal åbnes, en lyskontakt, der skal tændes, en kørestol, der skal trækkes, eller et barn der skal opmuntres til genoptræning, kan en servicehund være hjælperen. Servicehunde giver mennesker med bevægelseshandicap mulighed for en friere og mere uafhængig hverdag.

02:48

Servicehunden kan både samle ting op fra gulvet, finde et tabt kreditkort - og tømme vaskemaskinen. For den handicappede Rikke Pedersen er hunden blevet en ven.

1 af 2

Samler ting op

37-årige Rikke Pedersen fra Oksbøl er spastiker.

Varde kommune har bevilget en servicehund til at hjælpe hende - blandt andet med at samle ting op fra gulvet.

De tekniske hjælpefunktioner, som servicehunden kan udføre i dagligdagen, er de åbenbare fordele ved en servicehund. Disse funktioner er meget vigtige, men ligeså vigtige er de mindre synlige fordele, såsom det varme og nære forhold der opstår mellem hund og menneske.

Min ven

Spørger man Rikke Pedersen har hundens vigtigste funktion intet med servivce at gøre.

- Den er min ven. Hvis jeg ikke havde den, så ville jeg måske bare sidde og trille tommelfingre. Men nu har jeg noget at stå op til, fortæller Rikke

Pedersen.

Den ni år gamle Golden Retriever, som nu hjælper Rikke Pedersen, er blevet trænet til sine mange forskellige opgaver, før den flyttede ud til Varde.