TV der bevæger dig

Skarp-skydende skoleelever

Skoleelever og skarpladte våben er den helt rigtige blanding, hvis man ser på den rekordstore tilslutning til årets skoleskydningsturnering.

Foto: Palle Peter Skov/Free

Lørdag d. 22. november kæmper finalisterne i Alslev ved Varde ikke bare om titlen som de bedste skoleskytter i hos DGI Sydvest Skydning, de sigter også mod en deltagelse i den landsdækkende finale i DM i Skoleskydning. I år har der været rekordstor deltagelse: 1081 elever har indstillet sigtekornet efter en plads i finalen - mod 512 elever sidste år.

På landsplan har omkring 8000 elever fra 5. klasse netop deltaget i det populære og anderledes idrætstilbud. DM i Skoleskydning er en årligt tilbagevendende begivenhed, som ca. 160.000 elever har prøvet kræfter med de seneste 18 år.

Eleverne har trænet i perioden fra september til november, og de bedste har nu kvalificeret sig til landsdelsfinalerne, som finder sted 13 forskellige steder i landet lørdag d. 22. november. De to bedste hold fra den sydvestjyske finale sendes videre til DM finalen i skoleskydning i Vingsted d. 29. november.

 

Fakta om DM i Skoleskydning:

  • Dansk Skoleidræt og DGI Skydning står bag DM i Skoleskydning for 5. klasser i hele landet.
  • Træningen foregår fra september - november, og det er gratis for skolerne at deltage.
  • Skoleskydning kræver hverken kendskab til skydning eller specielt tøj - skydning er en af de få idrætsgrene, man kan gå lige ind fra gaden og dyrke.
  • Eleverne skyder på hold á fire personer - blandede drenge og piger.
  • Landet er inddelt i 13 landsdele. De to bedste fra hver af de 13 landsdele kommer med til landsfinalen i DM i Skoleskydning, som holdes lørdag 29. november i Vingsted.
  • Ud over titlen som årets bedste skoleskytter er der pengepræmier til de fem bedste hold i landsfinalen. Den samlede præmiesum er 20.000 kr., som går til klassekasserne.

 

Mere sport