TV der bevæger dig

Skøjtebane uden is midt i Varde

En kunstig skøjtebane er på vej fra Sæby til Varde. Skøjtebanen stilles op midt på Torvet omkring 1. december.

Nej skøjtebanen er ikke klar endnu. Men det er her, at den kunstige skøjtebane skal stilles op. (GoogleMaps)

Det Varde Handel, der har foreslået kommunen at lave en skøjtebane på Torvet. Kommunen har valgt at leje en kunststof-bane. Det betyder, at banen ikke er afhængig af frostvejr - og ikke belaster klimaet, når frysemaskinerne skal køre i døgndrift. Og hvis den ikke bliver en succes, kan den sendes tilbage...

En god ide

- Jeg vil gerne kvittere for, at Varde Handel går så aktivt ind i arbejdet for at skabe liv på torvet, siger formand for udvalget for Plan og Teknik, Preben Olesen (V). Jeg synes, at ideen med en skøjtebane i vinter er særdeles god, og jeg glæder mig til at se, at den bliver realiseret. Jeg er sikker på, at banen vil løfte bylivet og dermed omsætningen, og som formand for plan og teknik glæder jeg mig over, at Varde Handel har foreslået en kunststofbane, som er meget mere energi- og klimavenlig end en bane af is.

Nyslebne skøjter

En kunststofbane kræver nyslebne skøjter for at brugerne kan få det optimale ud af banen. Derfor er der en skøjtesliber med i lejeaftalen.

Banen forventes åbnet i uge 46 og indtil omkring uge 5/6 ? afhængig af ?vejr og vind?.

- Skøjtebanen opfordrer til fysisk aktivitet, hvilket ligger i fantastisk forlængelse af kommunens ønske om at bidrage til folkesundheden, siger Lisbet Rosendahl (V), formand for udvalget for Kultur og Fritid.

- Det er dog vigtigt at sige, at skøjtebanen kun bliver en succes i et samarbejde med de lokale foreninger, som vi arbejder på kan bemande skøjteudlejningen og samtidig tjene lidt til klubkassen. Det håber jeg, at der kan findes en god løsning på.

Mest sete på tvsyd.dk