Skoleelever skal lære at mure

For få elever i folkeskolen prøver kræfter med erhvervslivet. Det skal en erhvervsplaymaker rette op på, så flere unge vælger en erhvervsuddannelse.

Da den største skolereform i nyere tid blev vedtaget for et par år siden, blev der stillet krav om et tættere samarbejde mellem erhvervslivet og skolerne.

Det har været en svær opgave for kommunerne. Men i Varde har kommunen løst udfordringen med en såkaldt erhvervsplaymaker. Han giver skoleeleverne indsigt i erhvervslivet, så de har større chance for at vælge den rigtige uddannelse og får øjnene op for de erhverv, som mangler arbejdskraft.

quote

Det er godt, at de kommer ud og prøver at mure og se, hvad det er. Så er der en chance for, at de får lyst til at vælge den levevej.

Per Mathiasen, JM Byg, Nordenskov

Det betyder blandt andet at han arrangerer virksomhedsbesøg for skoleklasserne i folkeskolens ældste klasser, og det har været populært. Virksomhedsbesøgene blev skudt i luften ved dette skoleårs begyndelse og allerede nu er 80 ud af 105 besøg fuldt booket.

Hos entreprenørvirksomheden JM Byg i Nordenskov er de glade for de nye besøg. 

Der kommer til at mangle murere i fremtiden.
Der kommer til at mangle murere i fremtiden.
Foto: Frederikke Langer, TV SYD

- Det er godt, at de kommer ud og prøver at mure og se, hvad det er. Så er der en chance for, at de får lyst til at vælge den levevej. Vi kommer jo til at mangle murere i fremtiden, siger indehaver af JM Byg i Nordenskov, Per Mathiasen, til TV SYD.

Vil du se, hvad det vil sige at arbejde i en entreprenørvirksomhed, så se snigpremiere på Med på Job herunder eller på TV SYD+ klokken 19.55 og 22.40.