TV der bevæger dig

Snarrådig nabo reddede 120 køer

120 køer slap ualmindelig heldigt, da der i nat gik ild i en staldbygning i Strellev ved Ølgod. En nabo, der kom hjem fra byen, handlede hurtigt.

Det var ikke koen her, men 120 af dens artsfæller, der i nat slap ualmindeligt heldigt fra en staldbrand i Strellev ved Ølgod. Foto: Ina Clausen, TV SYD

Det var 120 køers held, at deres ejers nabo valgte at tage en tur i byen, natten til søndag. Da han kom hjem fra byen ved to-tiden, opdagede han, at der var ild i stalden på nabogården.

Og så handlede han ellers hurtigt.

Kl. 2.08 fik politiet melding om, at der var brand i en staldbygning på Kærgårdvej i Strellev ved Ølgod. Efter at have alarmeret brandvæsenet gik den snarrådige nabo straks i gang med at banke hele familien på gården op. Sammen gik de i krig mod flammerne for at redde de ca. 120 køer, der befandt sig i staldbygningen.

Det lykkedes beboerne på gården og deres nabo at begrænse ilden ved hjælp af pulverslukkere og brandslanger, så da brandvæsenet nåede frem, slukkede de ilden helt, og ingen - hverken folk eller fæ - kom noget til.

Det fremgår af Syd- og Sønderjyllands Politis tweet, at en kalv mistede livet ved branden, men det har vist sig ikke at holde stik, fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Strægaard til TV SYD. Efter branden står det nemlig klart, at kalven allerede var død, inden branden brød ud.

Ilden var opstået i nogle elektriske installationer, og er slukket nu.