TV der bevæger dig

Solarier skal ud af haller

Fra 2013 forbyder Varde Kommune solarier i haller. Det gælder også selvejende haller - hvis de vil have kommunalt tilskud.

Det skal være slut med at slikke sol i solarier i Varde Kommunes haller.

Det er snart slut med at stege i solariesol i haller i Varde Kommune.

Kultur- og fritidsudvalget har besluttet at forbyde solarier i kommunens haller fra 1. januar 2013. Også selvejende haller, må lukke ned for solarierne, hvis de fortsat vil kommunalt tilskud.

- Vi ved, at der er sundhedsrisiko ved at lægge sig under solen. Der er endog stor risiko for at udvikle modermærkekræft, og det harmonerer ikke med vores ønske om at være sund kommune, siger udvalgsformand Lisbet Rosendahl (V) og fortsætter:

- Derfor vælger vi nu at fjerne solarier fra de kommunale haller. Hvad man gør i de øvrige haller, kan vi ikke afgøre, men det vil være en betingelse for at få kommunalt tilskud.

Solariesolen får endnu et år

Der er solarier i Helle Hallen, Blåvandshuk Idrætscenter og Varde Fritidscenter. Fritidscenteret har allerede sagt sin leasingaftale op og slukker solariet i foråret.

De to øvrige kommunale haller har modsat ønsket at fortsætte. Blåvandshuk Idrætscenter har en årlig omsætning på mellem 35.000 og 40.000 kr. i solariet.

- Derfor har vi givet frist til 1. januar 2013, så de kan nå at indrette sig efter det, og vi har også besluttet at kompensere Blåvandshuk Idrætscenters eventuelle udgifter ved afbrydelse af leasingaftalen, siger Lisbet Rosendahl.

Mest sete på tvsyd.dk