Solrig søndag gav arbejde til livredderne - tre piger i livsfare

Solen lokkede mange på stranden søndag - og så kom livredderne for alvor i aktion på Hvidbjerg Strand ved Blåvand. Her kom tre udenlandske piger i nød, da de ikke kunne svømme og undervurderede, hvor farligt Vesterhavet kan være.

De tre udenlandske piger kom i nød pga. manglende svømmefærdigheder ved Hvidbjerg Strand 100 meter fra livreddernes primære område. Den ene af pigerne var ikke ved bevidsthed, da livredderne kom dem til undsætning.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning fik alle tre piger reddet i land og gav den bevidstløse pige ilt, og hun var stabil, da ambulancen ankom. 

Søndag var sæsonens hidtil travleste dag, lyder det fra TrygFonden Kystlivredning.

- Sommeren har indtil videre budt på blandet vejr, og der har været forholdsvis stille på strandene, men søndag havde livredderne travlt. Vi danskere er som regel rigtig gode til at passe på os selv og hinanden, og vores livreddere bruger det meste af deres tid på oplysende og forebyggende indsatser, men i går måtte livredderne ud og hente i alt fem badegæster ind, som potentielt var i livsfare, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

Den danske sommer har dog ladet vente på sig, og det betyder, at badevandstemperaturen stadig er lav, selvom vi er i juli måned. Med badevandstemperaturer på mellem 14 og 19 grader kan det stadig være en rigtig kold fornøjelse at bade i de danske farvande. TrygFonden Kystlivredning opfordrer derfor badegæsterne til at passe på nedkøling og kramper i den kommende tid.

Livreddernes indsats uge 27