TV der bevæger dig

Stædige vestjyder trodser krise

Mejls ? et lille samfund i udkants-Danmark indvier multihal og fejrer friskolens 20 års jubilæum. Sammenhold og ildsjæle kombineret med vestjysk stædighed holder liv i lokalsamfundet trods dårlige odds.

02:03

Så blev ny multihal i Mejls indviet lørdag efter alle kunstens regler

1 af 2

Lørdag den 15. september sker der noget ret unikt i Mejls ved Varde! Der er indvielse af MOT Multi - en multihal med springgrav, klasselokaler og hjemkundskabslokal - og derudover fejrer Mejls-Orten-Tinghøj Friskoles 20 års jubilæum.

I en tid, som betegnes med ord som krise, og hvor skolelukninger desværre nogle steder hører med til dagens orden, så er her et levende bevis på det modsatte!

MOT Multi er en gammel drøm, der er blevet til virkelighed. Båret frem af engagerede lokale kræfter, som tør tænke stort, og holde fast i fællesskabets styrke - selv når det går op ad bakke.

Der er lagt for ca en million kr. frivilligt arbejde i byggeriet, oven i de godt syv millioner, som selve byggeriet koster.

En kraftpræstation ud over det sædvanlige, som på fornem vis viser, hvad man kan i fællesskab. Kreativ tankegang og viljestyrke, kombineret med vestjysk stædighed har båret frugt, og både friskole og multihal er synlige beviser på, hvad et folkeligt forpligtende fællesskab kan føre til.