Større skattefradrag på vej til sommerhusejere

Større fradrag, bedre lånemuligheder og længere udlejningsperiode til sommerhusejere skal styrke turisme og beskæftigelse.

Regeringen vil gøre det mere attraktivt at leje sig sommerhus ud til turister. Bundfradraget skal hæves fra 21. 000 til 26. 000 kr., før ejeren skal betale skat af sin lejeindtægt. Samtidigt skal det være muligt at belåne huset med realkreditlån på op til 70 pct. af husets værdi. I dag er grænsen 60 pct.

Målet er, at få 5000 flere sommerhuse ud på udlejningsmarkedet, og det skal nok lykkes, siger Feriehusudlejernes Brancheforening i en kommentar til regeringens turismeplan, som Erhvervs- og Vækstminiser Troels Lund Poulsen, Venstre, mandag præsenterede på et pressemøde i Legoland.

quote

Et helt rigtigt skridt for at skabe vækst i turismen.  

Ferihusudlejernres Brancheorganisation.

Ifølge feriehusudlejerne er regeringens plan om højere bundfradrag, bedre lånemuligheder, længere udlejningssæson og 5000 flere udlejningshuse et helt rigtigt skridt for at skabe vækst i turismen.    

Kun 20 procent af sommerhusene  i Danmark er til udlejning. Regeringen vil hæve antallet ved at:

  • Hæve bundfradraget på indtægter ved udlejning fra 21.000 kr. til 26.000 kr.
  • Udvide udlejningsperioden fra 26 uger til 34 uger.

Hør Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen sætte ord på, hvad målet er med den nye turismeplan:

Mandag præsenterede Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen, Venstre, regeringens nye plan for at styrke turismen. Det skete i Legoland i Billund.