Succes for Idrætsforening

Idræt på landet skal være lige så sjovt som idræt i en stor by. Tistrup Idrætsforeing i nærheden af Varde ved, hvordan man får fat på nye medlemmer - og får dem til at blive.

Mere end hver tredje er med

På få år er Idrætsforeningen i Tistrup vokset med flere hundrede medlemmer. Opskriften på succes er enkel: Det skal være sjovt at dyrke idræt sammen - og det skal være lige så sjovt i en lille by som i en stor by.

Opskriften er dygtige trænere, et bredt tilbud om aktiviteter og en stram ledelse, så der er styr på, hvad der sker i  foreningen.

- Det handler om fælles økonomi for alle udvalg, men først og fremmest, at vi hele tiden udvikler os, forklarer næstformanden Arne Hansen. I Tistrup er medlemstallet på få år gået fra 425 til et godt stykke over 700 medlemmer. Det betyder, at mere end hver tredje i Tistrup og omegn er medlem af Idrætsforeningen.

Håndbolden klingede af

En af de ledere, der har været med til at gøre det populært at gå til gymnastik i den lokale idrætsforening, er Heidi Vestergaard Hansen.

- Det er hendes fortjeneste, at vi dag også tilbyder for eksempel areobic, siger idrætsforeningens næstformand.

- Da interessen for håndbold begyndte at klinge af for nogle år siden, satsede vi på gymnastik, og det var en rigtig beslutning, tilføjer Arne Hansen.

Han roser Heidi Vestergaard Hansen for at trække et stort læs - både på gulvet og i foreningen. Faktisk hører de 400 ud af de over 700 medlemmer til i hendes afdeling.

Kommunens idrætspris

Nyt på programmet i Tistrup bliver måske boksning, der appellerer mere til egnens unge mænd end aerobic og så kommer der formentlig også dans i idrætsforeningen.

Heidi Vestergaard Hansen er netop blevet hædret med Varde kommunes idrætspris, og bliver fejret efter alle kunstens regler under den store forårsopvisning lørdag aften.