TV der bevæger dig

Svampejægerne glæder sig over den våde sommer

Mens mange af har sat sommer-smilet på pause, er svampejægerne glade. De får efter al sandsynlighed en god høst i år.

Morten Vinding på jagt efter kantareller i Ho Plantage

Skørhatten er ikke bare smuk men også en god spisesvamp

Steg kantarellerne i smør, servér på godt brød og drys lidt salt på - og du er i svampehimmel

1 af 3

Der er aldrig noget, der er så dårligt, at det ikke er godt for noget. Det gælder også det danske sommervejr anno 2016. Det bugner nemlig med svampe.

Det fugtige vejr i det tidlige forår efterfulgt af det varme maj og dernæst mere fugtigt og køligt i starten af juni og til sidst regnen i juli, ja så trives svampene - og svampejægerne. Eller sagt på vestjysk:

- Det tegner sig altså ikke rigtigt dumt.

Sagt af naturvejleder i NaturKulturVarde, Morten Vinding.

Et rigtig godt svampeår er i vente Foto: TV SYD

Vi er taget med ham ud i Ho Plantage. Her vokser der godt med de eftertragtede spisesvampe: Kantareller.

- Det er tilmed en god begyndersvamp. Den vokser gerne langs med skovstierne og med den gule farve er den forholdsvis nem at genkende og at finde, siger Morten Vinding.

Han mærker - ligesom alle andre erfarne svampejægere -  at der indenfor de sidste 10 års tid er langt større konkurrence om at komme først til mølle. Altså de gode svampesteder.

- Men det er også fantastisk at tage på svampetur. Det er en lækker måde at komme i skoven på. At have en tur sammen med familien og i stedet for bare at gå en rundtur, så har man noget at gå efter og noget at gå hjem med, siger Morten Vinding. 

De mere sandede jorde i Vestjylland er ikke så rige på forskellige svampe, som de fedre østjyske jorde, men her i Ho Plantage er det ikke svært at finde kantareller. De kan nemlig godt lide at vokse nær grantræer. Ellers kan man gå efter skørhattene. De står med den smukke æblerøde farve hele sommeren og helt til frosten sætter en stopper for dem.

Mest sete på tvsyd.dk