TV der bevæger dig

Tæt på en usportslig bundskraber

Det går skidt for idrætten i Varde Kommune. Den er for dyr.

03:12

Det meste af kontingentet i badmintonklubben i Varde, går til husleje.

1 af 2

I Varde Kommune er man godt tilfredse med, hvor mange penge der bliver brugt på idrætten. Men tal fra DGI viser, at Varde er blandt den dårligste fjerdedel af landets kommuner. Her i regionen er det kun Sønderborg, Fredericia og Fanø der betaler mindre. Og mens Varde indtager en 78. plads ud af 98 kommuner, ligger også Esbjerg skidt til som nummer 70, selvom byen denne sommer var vært for DGI's Landsstævne.

Store huslejer

Tidligere formand for badmintonklubben i Varde, Henrik Lykke, har på egen krop mærket, at der ikke bliver givet penge nok til idrætten. Han gør opmærksom på, at det kommunale tilskud er så lavt, at mange idrætsklubber i kommunen kæmper for bare at kunne betale leje af de kommunale idrætshaller.

For badmintonklubben betyder det en årlig husleje på 160.000 kroner, der på trods af at hvert medlem betaler 2200 kroner i kontingent, kun lige kan løbe rundt.

Håndboldklubben i Varde betaler omkring 180.000 kroner årligt i husleje, og har blandt andet derfor oparbejdet en gæld på 80.000.

Vi skal se på det

"Der er kommuner der har billigere halleje end her i Varde Kommune. Det er et spørgsmål, om vi skal have kigget på det behov," siger Lisbet Rosendahl, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Varde Kommune.

I følge DGI's tal bruger Varde Kommune 583 kroner til irdæt pr indbygger, mens man i nabokommunen Billund bruger mere end det dobbelte, 1252 kroner.

Mest sete på tvsyd.dk