Oversigt

Tidligere ejer kalder skov for naturperle

Et skovområde mellem Grindsted og Varde er blevet købt af Naturfonden med hjælp fra 18.315 danskere. Den nu tidligere ejer glæder sig over salget.

For 30 år siden købte Tom Petermuss de to skovområder, Letbæk Mølle og Kraruplund, som begge ligger hans hjerte nært. Han beskriver naturen som noget helt specielt, derfor solgte han skovområdet, da han ikke længere kunne passe området.

- Jeg har haft stor glæde af skoven. Min alder gør, at jeg ikke kan passe skoven længere, og den fortjener at blive passet ordentligt, fortæller Tom Petermuss. 

Kraruplund skov
18.315 danskere har hjulpet Naturfonden med at købe skoven ved Kraruplund.
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Naturfonden har købt skoven og passer på den fremadrettet. Den tidligere ejer har fået lov til at beholde møllen, der ligger ved skoven, så han kan blive boende.

Det er ikke hvilken som helst skov, der ligger placeret i det vestjyske. Skovområdet har bøgetræer og egetræer, hvilket er specielt så langt vest på i et skovstykke. Man kan også rejse tilbage i tiden, da man mener, at linden er fra istiden.

- Det er en naturperle. Mange flere mennesker skal have glæde af skoven, og derfor er jeg glad for, at skoven forbliver offentlig, siger Tom Petermuss. 

Kraruplund skov
Kraruplund skov skal have flere plante- og dyrearter.
Foto: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Den tidligere indehaver af skoven har i sine 30 år som ejer lagt vægt på, at skoven altid skulle deles med offentligheden. Hvis man er heldig, kan man spotte sorte svaner i den smukke natur.

- Jeg har haft sorte svaner på besøg i mange år og i dag spottede jeg en, fortæller en begejstret Tom Petermuss.