TV der bevæger dig

Tistrup vil rejse en million kroner til historisk sø

I Tistrup vil de gerne have genetableret en sø, men de føler sig glemt, for de kan ikke få støtte nogen steder fra.

Christian Anneberg ved det område, hvor søen skal genetableres.

Tistrup by har nu taget sagen i egen hånd, fordi de gerne vil genetablere en sø med historisk betydning for byen. De skal bruge cirka en million kroner.

- Vi får ingen hjælp østfra. Glem Christiansborg. Vi skal køre vores eget løb, siger Christian Anneberg, der er en af initiativtagerne bag genopførelsen af søen. Ifølge ham er der et enormt engagement i byen.

- Der er rigtig mange, der gerne vil hjælpe, siger han.

Søen har en historisk betydning for byen. Mange har et minde om den, fordi den har været samlingssted for hele byen, og fordi der engang lå en lille ø i midten.

Søen er forsvundet nu, og med tiden er området vokset til. Derfor skal der bruges penge på at rydde stedet, grave ud til en ny sø, og samtidig vil man anlægge et legeanlæg nær søen.

Byen har samlet godt 200.000 kroner ind til projektet, så der er lang vej endnu, men i Tistrup tror de, at det kan lade sig gøre.

- I de små samfund, vi er nødt til at holde sammen - de andre er ligeglade. VI føler et eller andet sted vi bliver presset, vi bliver nødt til at stå sammen, hvis vi vil overleve, siger Christian Anneberg.