TV der bevæger dig

Tosprogede i Varde skal fordeles

For at sikre en mere ligelig fordeling af tosprogede elever skal børnene fra et større socialt boligbyggeri i Varde nu spredes til to skoler.

Det skal ske ved at ændre på skoledistrikterne, så to distrikter fremover vil skære lige gennem boligkvarteret og dermed sende børnene på hver deres skole. Det fremgår af et forslag, Varde Kommune nu sender i høring, skriver JydskeVestkysten.

Deler udfordring

På Sct. Jacobi Skole, som børnene i dag hører til, er 27 procent af eleverne i dag tosprogede, mens det på Brorsonskolen, hvor godt halvdelen af børnene fremover vil høre under, blot gælder ni procent. - Nu deler vi integrationsudfordringen på to skoler, forklarer Karl Haahr (L), formand for udvalget for børn og undervisning.

Lektor: God fornuft

Og det kan der være god fornuft i, mener Simon Calmar Andersen, der er lektor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet og har undersøgt konsekvenserne ved høje andele af tosprogede elever. Han peger på undersøgelser, der viser, at mange ressourcestærke forældre vil fravælge den lokale skole, når andelen af tosprogede når over 30 procent.
- Og sådan noget kan have en selvforstærkende effekt, så det er godt at forebygge, siger han.

Mere kultur