TV der bevæger dig

Trækker andre firmaer med ned

Konkursen hos entreprenørfirmaet Pihl & Søn trækker nu andre firmaer med ne. I Varde og Hedensted har to underleverandører indgivet konkursbegæring - og ca. 230 ansatte er fyret.

02:44

De to byggeprojekter på Aarhus Havn

1 af 2

I Kragelund ved Løsning blev 110 medarbejdere fyret, fordi tømrer- og snedkerfirmaet Erik Jensen, Kragelund A/S bliver ramt af konkursen.

Også Roust Spær øst for Varde har tabt millioner og er bragt til tælling i kølvandet på mandagens konkurs i det københavnske firma. Her blev samtlige 120 ansatte afskediget, men i dag meddeler den ene ejer, Robert Pedersen, at Roust Spær genetableres - i mindre målestok. Det betyder, at ca. halvdelen af medarbedjerne genansættes.

Fejrede overskud

Noget lignende forsøges hos tømrer- og snedkerfirmaet i Kragelund. Her er konkursbegæringen ekstra tragisk. Så sent som i sidste uge kunne firmaet glæde sig over et overskud på over to millioner kroner for det første halvår.

Erik Jensen, Kragelund A/S har to store opgaver for Pihl & Søn ved Aarhus Havn. Det drejer sig om Bestsellers nye hovedkontor - og den nye fælles uddannelsesinstitution for Ingeniørhøjskole og Maskinmesterskolen.

Nyt firma

Kragelund-firmaet mangler at få 8-10 millioner kroner for udført arbejde på det to projekter, som ligger helt stille efter konkursen.

Indehaver Lars Bilberg arbejder på at etablere et nyt selskab, som han overtage de forpligtelser, som Kragelund-firmaet havde.

- Jeg kan ikke komme nærmere ind på det lige nu, og jeg kan ikke

garantere noget, men hvis det står til mig, har alle deres job igen på mandag, siger han til vafo.dk.