TV der bevæger dig

Tre kasser papir til statsrevision

Dokumenter i ledighedssager er skrevet ud i Varde og sendt til ekstra kontrol i København. Tre flyttekasser med papir.

Flere medarbejdere og kopimaskiner i Varde Kommune har leveret stakkevis af kopier til statsrevisionen.

Formand for Varde Kommunes Udvalg for Arbejdsmarked og Integration, Thyge Nielsen, synes, det er en sag for beskæftigelsesministeren. De store bunker papir kommer af, at der har været et dobbelt-tjek af Varde Kommunes indsats overfor ledige, der glemmer en samtale eller bliver væk fra aktivering.

Små fejl

Kommunens administration af rådighedsreglerne bliver tjekket af den kommunale revision. Men et udpluk af sagerne skal også til revision i Pensionsstyrelsen i København, og her er stikprøve-kontrollen i 2011 endt med karakteren ?ikke tilfredsstillende?.

- Men det er ganske små procedurefejl i syv af 82 sager, og samlet lyder efterregningen til Varde Kommune på 2.114 kr.  Så er det, man må spørge, om det er en rimelig måde at håndtere vores fælles midler på? Og kunne vi ikke gøre det på en anden måde? Det må være oplagt for en nytiltrådt minister at se på, mener formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration Thyge Nielsen (V).

Ministeriet forlangte papir

Tidligere er statens revisorer mødt op på rådhuset i Varde for at kigge i papirerne, men denne gang bad ministeriet om at få det hele tilsendt - på papir.  Medarbejdere fra Varde Kommune måtte i gang ved printeren, og tre flyttekasser med dokumenter blev sendt af sted til gennemgang i København.

Her viste kontrollen, at der var fejl i syv af 82 sager. Det svarer til fejl i ni procent af afgørelserne, og en fejlprocent mellem syv og 15 giver karakteren ?ikke tilfredsstillende? ? uanset beløbets størrelse.

- Vi har ikke noget imod at blive kigget efter i kortene, og vi skal selvfølgelig ikke have flere penge udbetalt, end vi har ret til, men så kunne man jo overlade det til den revision, vi har i forvejen. Her er der tale om revision af revisionen. Det må være et levn fra sammenlægningen af det kommunale jobcenter og arbejdsformidlingen, og det er noget, ministeren må se på, mener Thyge Nielsen.