TV der bevæger dig

Tyske læger redder Varde

Region Syddanmark har afblæst frygten for akut lægemangel i Varde By.

Der er lettelse over hele linjen, efter de to tyske læger er trådt til. Modelfoto.

De to praktiserende læger, ægteparret Christiane og Jürgen Genzwürker, har indgået kompagniskab med læge Knud Vam Madsen.

Lægehuset Sønderbro er forvandlet til en tomands kompagnipraksis med tilladelse til delepraksis, oplyser Gitte Kristensen, der er projektleder hos Region Syddanmark.

- Samtidig kan vi altså umiddelbart afblæse frygten for akut lægemangel i Varde by, men vil vi fortsat arbejde på at rekruttere læger til området, fordi der fortsat kun er én praksis, der har åben for tilgang af patienter, og fordi der fortsat er ledige ydernumre og kommende generationsskifter.

Lægeægteparret Christiane og Jürgen Genzwürker er henholdsvis 46 og 47 år. Familien har tre skolesøgende børn, og har valgt at bosætte sig i Esbjerg. De to læger er uddannede som speciallæger i almen medicin i Tyskland, og har boet og drevet egen praksis i Regensburg i 11 år.

Lægerne har gennemført et forløb med intensiv sprogundervisning på Vejle Sygehus, og de har hurtigt tilegnet sig det danske sprog.

Meldingen fra Regionen har vakt både glæde og begejstring flere steder i Varde Kommune ? ikke mindst hos formanden for udvalget for Social og Sundhed, Erik Buhl Nielsen, V.

- Det er en glædens dag for Varde. Nu er det igen muligt at vælge en almen praktiserende læge i byen. Det er også glædeligt, at der fortsat bliver arbejdet på at sikre lægedækningen på den lange bane. Vi vil gøre os umage med at ønske de nye læger velkomme i Varde, lyder det fra udvalgsformanden.

Mest sete på tvsyd.dk