TV der bevæger dig

Tyskere reddet ved Henne

Livredderne har haft travlt i de første to uger af sæsonen. Ved Henne Strand blev en ældre tysk mand reddet, da han blev revet væk af den kraftige strøm.

Trygfondens livreddere ved 31 danske strande har haft travlt.

TrygFonden har gjort op, at der alene i sidste uge var tre aktioner, hvor der er reddet liv. Trygfonden har 31 redningsstationer rundt i landet.

Episoden ved Henne Strand var den ene af to situationer, hvor badende blev fanget i revlehuller. Debn tyske mand blev ført ud af strømmen - og hans søn forsøgte at redde ham. Også sønnen blev fanget i revlehullet. Livredderne kom begge til udsætning og fik den ført ind til land - rystede, men i god behold.

Otte-årig pige

Den anden episode var ved Hvide Sande syd, hvor en otte-årig pige på strandtur med sin bedstemor blev fanget i et såkaldt "hestehul". Pigen havde en badering på - og belv ført ud af den kraftige strøm

Ifølge René Højer, ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden, er revlehuller et særdeles farligt naturfænomen, som findes overalt i Danmark. Selv erfarne svømmere kan omkomme, hvis de bliver fanget i et hestehul.

- Når der er pålandsvind, og bølgerne skyller ind over revlerne, så skaber de en stærk udadgående strøm, som er meget svær at slippe ud af, fortæller han.

Svøm til siden

- Skulle det ske, at man bliver taget med ud af strømmen, skal man ikke følge sin instinktive refleks og svømme indad mod strømmen. I stedet skal man svømme et par meter til siden, så man kommer fri af strømmen og først derefter svømme ind mod land, lyder rådet fra René Højer.

Mest sete på tvsyd.dk