Tyskerne vender tilbage til sommerhusene

Færre danskere, svenskere og nordmænd i de danske sommerhuse i juli i år. Til gengæld vender tyskerne tilbage i stort tal.

De tyske turister er i stor stil vendt tilbage til de danske sommerhuse denne sommer. Det viser en hel ny opgørelse fra Danmarks Statistik over antallet af overnatninger i turistbranchen i den varme juli måned i år.

De tyske overnatninger steg i år med 194.000 eller 12 procent sammenlignet med juli sidste år og var på det højeste niveau for en juli måned, siden statistikken i 2004 første gang blev opgjort på månedsbasis. Samtidig lejede lidt færre danskere et sommerhus og færre nordmænd og svenskere holdt ferie i et dansk sommerhus.

Faldet i svenske og norske overnatninger i feriehuse skal dog ses i lyset af, at hoteller, feriecentre og campingpladser i juli 2010 alle oplevede en stigning i svenske og norske overnatninger.

Stigning på tre procent

Samlet set steg antallet af overnatninger i de danske sommerhuse i juli med tre procent i forhold til juli 2009.

Sommerhusudlejernes Brancheforening vurderer, at den gode juli måned kan rette op på et ellers noget sløjt år.

- Juli måned var den bedste nogensinde. Det er med til at løfte et år, som ellers har været skidt. I juli fyldte vi alle huse, og vi har stadig det paradoksale problem, at vi kunne have brugt flere huse i den periode, siger Carlos Villaro Lassen, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

Allerede nu vurderer foreningen ud fra bookingtal fra udlejningsbureauerne, at august ikke tegner så godt - formentlig spiller vejret her også en rolle. Og 31. juli var der i alt 10.000 eller syv procent færre bookede husuger for resten af året end på tilsvarende tidspunkt i 2009.

- Men jeg tror, at vi generelt har nået et vendepunkt, og vi håber, at dette år går i nul eller giver et lille plus, og så tegner det lyst for næste år, siger Carlos Villaro Lassen.