Tyv slog til mod samme cykelforretning to gange

27-årig litauisk mand er idømt fængsel og udvisning for tyveri af værdifulde cykler i Varde, hvor han to gange slog til mod samme forretning.

I første omgang blev den 27-årige mand alene dømt for et indbrud natten til mandag den 25. januar i år mod Varde Cykelcenter Bikein, hvor der blev fjernet en række kostbare cykler.

Den 27-årige mand blev anholdt senere samme døgn i Rødekro - og har siddet varetægtsfængslet.

Den 27-årige erkendte at have begået indbruddet sammen med en anden litauisk medgerningsmand. Vedkommende er eftersøgt, men endnu ikke anholdt. 

Dømt i to omgange

Han var også mistænkt for et tidligere indbrud i samme cykelforretning den 8. december sidste år - men først to dage dage efter tirsdagens dom på fire måneders fængsel forelå  politiets tekniske beviser om det første indbrud. Herefter tilstod den 27-årige i et nyt retsmøde også det dette indbrud og blev idømt en tillægsstraf på to måneders fængsel.

Han bliver desuden udvist af Danmark i seks år efter afsoning af de i alt seks måneders fængsel.

Solgt som reservedele

De to indbrud har givet cykelhandler Jesper Fjord, Bikein i Varde, et tab på flere hundrede tusinde kroner, da cyklerne aldrig er kommet for dagen igen.

Det er bl.a. Cannondale-cykler, der er stjålet fra Bikein i Varde.
Det er bl.a. Cannondale-cykler, der er stjålet fra Bikein i Varde.
Foto: Bikein, Varde

Jesper Fjord tror, at cyklerne er skrællet for tilbehør og reservedele, som er solgt videre.

- Det er vanskeligt at få reservedele her under coronakrisen, da fabrikkerne har været lukket, så der er et stort sort marked, siger cykelhandler Jesper Fjord.

Ud over tabet på de stjålne cykler, så har Jesper Fjord også brugt en stor sum på yderligere tyverisikring af sin forretning.