TV der bevæger dig

Tyve jammer sig ind i biler

Et udspekuleret svindelnummer breder sig på parkeringspladserne i Syd- og Sønderjylland.

Tyve stjæler fra din bil ved hjælp af jamming. Foto: Troels Sørensen, TV SYD

Husk at mærke efter, om din bil er låst.

Det er både politiets og tyveriofres anbefaling, efter at indbrudstyve i Syd- og Sønderjylland er begyndt at såkaldt jamme sig ind i bilerne for at tømme dem for værdier.

Jeg vil meget gerne give budskabet videre. Folk skal virkelig tjekke, om deres bil er låst.

En af dem, der har oplevet at få jammet sin bil er Dan Holm Wagener fra Varde.

Da han var på vej ind i Kvickly for at handle, låste han bilen. Troede han. Da han kom ud, var bilen rippet for værdier. Indbrudstyve havde med en såkaldt jammer generet frekvensen på billåsen, så den ikke låste. På den måde fik de fri adgang til bilen.

- Det er ubegribeligt at opleve. Man forventer jo slet ikke, det sker, når man låser bilen. Det er super snedigt og rigtig svært at gardere sig imod, siger Dan Holm Wagener til TV SYD.

Han stiller sig nu frem i håbet om, at det kan hjælpe andre.

- Jeg vil meget gerne give budskabet videre. Folk skal virkelig tjekke, om deres bil er låst, for tyvene kan jo nemt blokere din nøgle, siger Dan Holm Wagener.

Hos firmaet Logodan, der beskæftiger sig med radioudstyr, oplever de, at langt flere end tidligere henvender sig for at komme biltyvene til livs.

- Vi har henvendelser hver dag fra folk, der gerne vil have en anti-jammer installeret, som advarer, hvis bilen ikke bliver låst, forklarer ejer Michael Klemmensen til TV SYD.

Han har oplevet, at biltyvene er blevet smartere og smartere de senere år.

- For otte år siden fyldte sådan en jammer bagsædet af en bil. Nu kan man have den i lommen - og selvom den er fuldstændig ulovlig, så er der mange, der finder dem på nettet på udenlandske hjemmesider, siger Michael Klemmensen.

Politiet opfordrer derfor også bilister til, at de ikke efterlader værdier i bilen.

Fakta om jammeren

Jammeren er en lille radiosender, der forstyrrer signalet fra bilnøglen til bilen. Hvis jammeren er tændt i nærheden af bilen, vil bilen ikke kunne låses.

GODE RÅD:
  • Mærk efter om din bil er låst
  • Tøm bilen for værdier