TV der bevæger dig

"Under Sandet" gik glip af Oscar

Natten til mandag blev de gyldne oscarstatuetter uddelt, men ingen danske, eller syd- og sønderjyske, film fik en statuette med hjem.

Under Sandet handler om en gruppe tyske krigsfanger, som skal fjerne to millioner miner, tyskerne lagde på Vestkysten under Anden Verdenskrig.

Fra Vestkysten til Los Angeles. På den jyske vestkyst mellem Blåvand og Vejers er den danske film Under Sandet optaget. Holdet bag filmen havde i nat chancen for at vinde en Oscar i kategorien bedste ikke engelsksprogede film.

Desværre for Under Sandet var det filmen The Salesman (Sælgerne), der løb af med Oscarstatuetten i kategorien bedste ikke engelsksprogede film.

Læs også Varde Kommune vil udnytte Oscar-effekten

Under Sandet har modtaget cirka en million kroner fra Varde Kommune i filmstøtte.

- Vi har vel ydet omkring en million kroner i tilskud i form af penge og naturalier, så en Oscar-nominering og international opmærksomhed er en ekstra god forrentning af vores investering, sagde Steffen Kjær, informationschef i Varde Kommune, til TV SYD i januar måned. 

Også den danske kortfilm Silent Nights var nomineret til en Oscar, men også den film blev slået. Dermed vinder Danmark ingen Oscarstatuetter ved den 89. oscaruddeling. 

Læs også Så er det i nat filmen 'Under Sandet' kan vinde en Oscar

Mere kultur