TV der bevæger dig

Under Sandet - på kurs fra Skallingen mod Hollywood

Varde Kommunes investering på en million kroner i filmen "Under Sandet" kan vise sig ekstra godt givet ud, hvis filmen når helt til Oscar-uddelingen i Hollywood. Første skridt er taget, da filmen nu er Danmarks kandidat til en Oscar-nominering som bedste udenlandske film.

Filmen handler om den danske sergent, Carl Leopold, der får ansvaret for en gruppe unge krigsfanger. De er blevet sendt til den jyske vestkyst for at desarmere de to millioner miner, som nazisterne gravede ned i sandet under krigen.

Filmen udspiller sig på Skallingen og Varde Kommune har støttet den med 600.000 kroner.

1 af 2

Dramaet "Under sandet" er valgt som Danmarks kandidat til en Oscar-nominering som bedste udenlandske film. Filmen udspiller sig på Skallingen og Varde Kommune har støttet den med omkring en million kroner. 

Filmen er instrueret af Martin Zandvliet. Den havde premiere i de danske biografer i december 2015 og er set af 175.000 i biografen.

'Under Sandet' byder på en anderledes historie om 2. Verdenskrig, baseret på virkelige begivenheder, i en smukt filmet og gribende fortælling, hedder det i Det Danske Filminstituts indstilling.

Læs også Årets danske spillefilm udspiller sig på Skallingen

"Under sandet" er baseret på virkelige begivenheder og udspiller sig efter Tysklands kapitulation i maj 1945. Filmen handler om den danske sergent, Carl Leopold, der får ansvaret for en gruppe unge krigsfanger. De er blevet sendt til den jyske vestkyst for at desarmere de to millioner miner, som nazisterne gravede ned i sandet under krigen.

Filmen omhandler et stykke lidet omtalt danmarkshistorie, og er for store deles vedkommende indspillet på Skallingen. Varde Kommune har bidraget med 600.000 kroner til filmens budget som et led i markedsføringen af kommunen og dens store kystområder.

Under Sandets vej til en Oscar

Hvert land kan indstille netop én film til nominering. Akademiets regler kræver, at filmen har haft biografpremiere i perioden fra 1. oktober 2015 til 30. september 2016, at den er produceret uden for USA, og at den har et andet sprog end engelsk som det væsentligste dialog-sprog.
Fra 1. oktober vurderes de indstillede film af akademiets Foreign Language-komité, der skal vælge seks film til en shortliste. En eksekutiv komité tilføjer derefter yderligere tre film til shortlisten for at sikre, at der ikke er iøjnefaldende udeladelser på shortlisten, som derefter består af ni film. To komitéer, en på USA's østkyst og en på vestkysten, ser derefter de ni film og vælger de fem film, som Oscar-nomineres.
Kort før jul offentliggøres Oscar-shortlisten med de ni film. Den præcise dato for dette er aldrig officiel. Onsdag den 5. januar indledes stemmeprocessen til nomineringerne, som offentliggøres torsdag den 24. januar. Det 88. Academy Awards Show finder sted søndag den 26. februar

 

 

 

 

.

.

 

Mest sete på tvsyd.dk