TV der bevæger dig

Unge får 800.000 kr. til at lave underværk

Realdania har givet 800.000 kr. til ungehuset i Varde - Værket - så de kan omdanne kælderen til øvelokaler. Det skal hedde Underværket.

Fire piger på besøg på ungehuset Værket: - Det er et rigtigt godt sted for os unge.

Luca Casa, Ungerådet i Varde, glæder sig vildt over pengene fra Realdania

Øvelokalet står midt i det hele og musikken overdøver nemt samtaler og andre aktiviteter. Løsning er på vej.

1 af 3

Luca Casa, der er betsyrelsesmedlem i Ungerådet i Varde, løber ned af trappen. Ned i kælderen.

- Det er så her nede vi skal have lavet øvelokaler, et opholdsrum og en udgang til en udendørs scene, siger han.

Pengene til projektet kommer fra Realdania.

- Da jeg fik det at vide, tænkte jeg "hold da op, at nogen vil støtte vores projekt her i lille Varde". Det er fantastisk, siger Luca Casa.

Værket har kørt i godt to år. Et stort hus med køkken, computerrum, bordtennis- og billiardrum. Og  midt i det hele et øvelokale, hvor bands kan spille. Men netop det er det store problem. For når der bliver skruet op for volume-knappen, forstummer samtalerne og koncentrationen ved computerne er svær at holde.

Men med pengene kan Værket altså få omdannet kælderen, der ikke bruges til noget, til øvelokaler. Så rockscenen ovenpå kun bruges, når der skal være koncerter.

Fire piger fra Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole er på besøg på Værket. De er imponerede over alle de tilbud og muligheder, der er her i Værket.

- Det er dejligt stort og lækkert og med mange faciliteter. Man kan bare komme som man vil, og man føler sig straks hjemme, siger Anna Husted fra Sønderborg.

Det er lige nu lidt usikkert, hvornår Værkets kælderetage - Underværket - kan stå helt (spille-)klar, men de unge håber på sidst i 2016.  Men planerne siger dog lige nu en gang i 2017.

00:31 Luk video

 

 

 

 

 

Mere kultur