TV der bevæger dig

COVID-19

Usikkerheden er ikke til at leve med

Turistbranchen holdes hen i fortsat uvished. Kommer tyskerne eller kommer de ikke?

- Usikkerheden er ikke til at leve med, siger Erik Buhl (V), formand for Vestkystkommunernes turistsamarbejde og borgmester i Varde. Foto: Thomas Hoffmann-Møller, TV SYD

Usikkerheden er ikke til at leve med, siger formand for Partnerskab for Vestkystturisme, borgmester i Varde, Erik Buhl (V), til gårsdagens coronaaftale mellem partierne på Marienborg om, at der senest den første juni kommer en melding om grænsesituationen.
Turismeomsætningen i vestkystkommunerne er på ca. 15 milliarder kroner årligt, og efter gårsdagens aftale ved turistbranchen stadig ikke, om den er købt eller solgt.

Thulesen Dahl ville ikke

Med undtagelse af Dansk Folkeparti ville partierne uden om regeringen i går kunne have stillet med et flertal i forhandlingene for også at tage åbning af grænsen til Tyskland med i fase-to-genåbningen af Danmark, men partiets leder, Kristian Thulesen Dahl, ville ikke være med. Han ser hellere, at danske turister lejer de tomme sommerhuse, men i følge sommerhusbureauerne er det ikke muligt, da de på grund af uvisheden ikke ved, hvad de skal stille op med de mange tyske forhåndstilmeldinger.

Der er behov for en øjeblikkelig afklaring af grænsesituationen.

Susanne Nordenbæk, erhvervsdirektør, Business Esbjerg.

Øjeblikkeligt behov

Der er behov for en øjeblikkelig afklaring af grænsesituationen, siger erhvervsdirektør i Business Esbjerg, Susanne Nordenbæk, store bededag til JydskeVestkysten.
- Vi står med en masse feriehusudlejere, hoteller B&B’s og campingpladser, som endnu ikke ved, om tyskerne får lov til at komme i år. Det vil komme til at koste turismeerhvervet meget dyrt, siger hun.

Peter Qvortrup Geisling. Arkiv. Foto: Jeppe Michael Jensen

Ingen begrundelse

TV-læge Peter Qvortrup Geisling slog i aftes i DR fast, at der ikke var nogen sundhedsfaglig begrundelse for at lukke Danmarks grænser i marts.
- Det var en politisk beslutning, men nu bruges et sundhedsfagligt argument for ikke at genåbne grænserne, sagde han.

Læs også Delte meninger om en fortsat lukket grænse

Mest sete på tvsyd.dk