Varde Bibliotek er danmarksmestre i formidling

Fredag modtager biblioteket i Varde Kulturministeriets nystiftede ”Bibliotekernes formidlingspris”.

De er klar til fest på Varde Bibliotek fredag. Her modtager de nemlig Kulturministeriets nystiftede ”Bibliotekernes formidlingspris”, som bliver personligt overrakt af kulturminister Bertel Haarder. Der er derfor linet up med kreative værksteder, ministerbesøg, operasangere og stand-up ved Anders Fjelsted.

- Vi er meget stolte og beærede over hæderen fra Kulturministeren. Bibliotek forbindes ikke blot med bøger, men også med oplevelser, møder mellem mennesker og praktisk hjælp, der gør hverdagen nemmere, siger Formand for udvalget for Kultur og Fritid Lisbet Rosendahl i en pressemeddelelse.

Dommerpanelet begrunder prisen således:

- Varde Bibliotek når ”hele vejen rundt” med tilbud til alle ved at sætte sig grundigt ind i borgernes behov og gøre bibliotekets rum relevant for alle typer af brugere. I et tæt samarbejde med Varde Kommunes daginstitutioner, skole, sundhedspleje m.fl. sikres det, at der er relevante tilbud til alle grupper af befolkningen.

Varde Bibliotek er kåret som vinder efter indstilling af et uvildigt fagpanel bestående af Klaus Rothstein, Nanna Kann-Rasmussen, Elsebeth Tank, Kitte Wagner og Mads Nygaard.

Festlighederne starter kl. 14.30.